Moj byly partner jest fanem zespolu. Utozsamia sie z Leszkiem Żukowskim i te piosnke mi puscil. Od tego czasu jestem zafascynowana zespolem i p.Piotrem, zucilam go bo jestem przekonana ze wyjede za Roguckiego
Moim pierwszym utworem Comy było oczywiście Spadam, aczkolwiek na początku nie spodobał mi się ten utwór. Za jakiś dłuższy czas usłyszałam Zero osiem wojna i od tego momentu słucham Comy cały czas
_________________ Czekanie sprawia,że gorzknieje cała słodycz w nas...
Standardowo....Spadam.....gdzieś w deszczu w samochodzie w listopadowy wieczór....lat minęło już trochę a ja ciągle im wierny....kilku nawet nimi "zaraziłem"
archipelagi koleżanka mi pokazała, jakoś normalnie wpadło mi w ucho, lecz nie zagłębiłam się w poszukiwaniu kolejnych. potem spadam i ten głos Roguckiego
potem schizofrenia i juz sie wkrecilam
A moim pierwszym utworem była "wola istnienia" z płyty Hipertrofia, którą usłyszałem tylko i wyłącznie dzięki komuś mi najbliższemu i tak się zaczęło... Wpadłem w wir poznawania Ich twórczości ....no i nie żałuje chcę więcej!
Spadam... jakoś wpadło mi w ucho, wtedy Coma jeszcze nie była moim ulubionym zespołem . Następnym była schizofrenia oraz popołudnia bezkarnie cytrynowe. Zakochałam się na amen i teraz nie mogę się odciągnąć od ich muzyki.
a moj pierwszy utwór to Pasazer....zupelnie jakos przypadkowo kiedys cos przegladajac na to wpadlam ....potem oczywiscie spadam, anioły i gdy uslyszlam wole istnienia w radiu po jakims czasie ponownie wrocilam zeby przejrzec ich piosenki no i tak sie zakochalam w tej muzyce:)
Mój pierwszy utwór to Spadam.. Przyznam, że na początku nie podobał mi się ten zespół, a poznałam go od ojca.. Następnie był Lesiu, a potem to już z górki ^^
_________________ Później, przeczuwam to podskórnie.
Wszystko nagle utnie się, przemieli na proch...
Z tego miejsca prosze o zaprzestanie wyliczanek i postow zlozonych z samego tytulu. Kolejne posty, ktore ogranicza sie do tego stopnia beda usuwane bez znieczulenia.
U mnie zaczęło się gdy młoda byłam jeszcze Nie pamiętam w którym roku wyszło "Spadam" i ile miałam wtedy lat (teraz mam 20), ale to właśnie od "Spadam" się zaczęło (zobaczyłam pierwszy raz na Vivie lub Mtv, nie pamiętam)
U mnie zaczęło się gdy młoda byłam jeszcze Nie pamiętam w którym roku wyszło "Spadam" i ile miałam wtedy lat (teraz mam 20), ale to właśnie od "Spadam" się zaczęło (zobaczyłam pierwszy raz na Vivie lub Mtv, nie pamiętam)
Żartujesz prawda? Coma w Vivie? Nie to nie jest możliwe
oj, a ja nie mialam takiej okazji fajnie zobaczyc czasem cos czego ja sama slucham a nie tylko wszedzie Lady Gaga, Rihanna itp.
Z vivia u mnie moglby byc w sumie problem bo jest ona "za mrowkami", ale slychac dobrze
Jaki był Wasz pierwszy usłyszany utwór COMY? Wraz z uzasadnieniem co gdzie jak kiedy o której, w jakich ciuchach ...
Dziękuję
Otóż... Ubierałem się wtedy na dresowo a słyszałem po raz pierwszy COMĘ u Kamyka87 jakoś wieczorem (godziny nie pamiętam) Tym pierwszym utworem był "Leszek Żukowski" a zaraz potem "100000 jednakowych miast" i "Spadam" Wkrótce potem posypały się inne utwory Miałem wtedy hmm... 18 może 19 lat... może jeszcze wcześniej to było?? Nie wiem... W każdym bądź razie dawno skoro teraz mam 23 lata
Moja siostra dostała w prezencie na urodziny "Pierwsze Wyjście Z Mroku" (pirata)
I ta płyta leżała w sumie niesłuchana przez jakieś pół roku O_o
Potem w radiu usłyszałem "Spadam".
Od razu gdy piosenka się skończyła włożyłem płytkę.
Przez następny miesiąc wcale jej nie wyjmowałem.
Pirat się gdzieś zgubił, ale już od dawna jest oryginał
Spadam w jakimś radiu
Byłam wtedy w liceum i mniej więcej w tym samym czasie można było w radio słyszeć utwór zespołu Ptaky pt Ptaki
Pamiętam, że kłóciłam się z kumplem o to, kto wykonuje utwór Spadam- czy COMA, czy Ptaky, ale nie pamiętam, na kogo stawiałam
_________________ I nie ukrywam, że ulegnę jeszcze raz
I popełnię setny raz to samo zło (D.)
Co do Spadam na Vivie, to faktycznie. Kiedyś leciało.. Nawet jeszcze był na yt wrzucony teledysk do owej piosenki i u dołu te całe logo Vivy
A i potwierdził to gościu w muzycznym w moim mieście.. Wdałam się z nim w dyskusję na temat muzyki, która leciała dawno temu na tym kanale..
_________________ Później, przeczuwam to podskórnie.
Wszystko nagle utnie się, przemieli na proch...
Wczesnowiosenny wieczór, pisałam na GG z kolegą i wdaliśmy się w dyskusję na temat muzyki. W tamtym czasie szukałam zespołu który by mnie złapał i zachwycił bo nie znałam takowego... Kolega polecił mi COME a zwłaszcza piosenkę pt. "Sto tysięcy jednakowych miast". Znalazłam, posłuchałam ale jakoś mnie nie zachwycił ten song. Po kilkunastu minutach włączyłam ową piosenkę ponownie i wsłuchałam się... Wtedy właśnie poczułam coś czego nie czułam do tej pory. Natychmiast przesłuchałam kilka innych piosenek tego niesamowitego zespołu m.in. "Leszka Żukowskiego" (mój ulubiony kawałek) i wiedziałam, że to jest to czego szukałam w muzyce od lat. Do tej pory jestem ogromnie wdzięczna temu koledze, bo wybawił mnie z muzycznego dołka. Teraz poza COMĄ świata nie widzę po prostu
Moje początki nie były za ciekawe pierwszą piosenką było SPADAM jak większości zgromadzonych No i kompletnie mi sie nie spodobało. O COMIE zapomniałem dość szybko. Pare latek poźniej ojczulek dał posłuchać "Zaprzepaszczone siły...". W końcu przypadło do gustu, a nawet sie do niego przykleiło No i na Happy End powiem że nawet Spadam w końcu zaczęło sie podobać.
Jak wszystko.
_________________ Ku chwale jedynej wioski z wieżowcami w Polsce!!!
Niezbyt oryginalnie, bo też od "Spadam", zaczęła się moja przygoda z zespołem. Niestety, jest to utwór, za którym do dziś nie przepadam. Do bliższego zapoznania się z twórczością Comy zachęcił mnie dopiero "Leszek Żukowski", zasłyszany gdzieś przypadkiem na YT całe 2 lata później.
co tu dużo mówić po prostu 'spadam' - te dźwięki..., cudowne balansowanie głosem Piotrka, niebezpośrednie, a zarazem tak zrozumiałe i emocyjne teksty... potem zaraz był 'leszek' no i się zaczęło;)
Ja sama włączyłam sobie 100 Tysięcy Jednakowych Miast.
Moja pierwsza piosenka i od razu się w niej zakochałam.
Potem były następne, ale do tej zawsze mam sentyment.
_________________ Boję się,
Niepojęta moc.
Zachwyciło mnie samo zło,
Samo zło.